sågspån och kärlek

Naturligtvis glädjer jag mig åt låga elräkningar och varmt hus, men……..jag finner det synnerligen ovanligt  att ha vedbacken precis utanför ingången till huset. Var och en som någonsin deltagit i lokalvård inser väl att sågspån följer med skorna in och därför måste städas ut av någon!

I vårt hus är någon och jag samma person i just den frågan, därför dristade jag mig till att fråga vedbackschefen om han möjligen skulle kunna flytta sin verksamhet en aning. Vad tror Ni händer? Jo, det drar ett grått moln över hans annars glada nuna, och surt frågar han om anledningen. ”Det dras in så mycket spån” svarar jag, rätt tyst och, naturligtvis, försynt. Men han är så sur och frågar om jag inte vill ha värme i huset och sådana dumma frågor, men jag är som vanligt blyg och konflikträdd så jag bara stänger fönstret och ringer min kompis och berättar hur dum han är…..

Naturligtvis förstår hon precis allt, men det är då det händer………in i mitt lugna och prydliga kök kommer han, min älskade gubbe, spritt språngandes naken, och det är inte svårt att gissa vad han tänker säga…precis…”nu drogs det inte in nåt sågspån, väl?” Han påstår dessutom att han stått på trappan och klätt av sig så alla storfinnforsenmänniskor skulle förstå vilken sur kvinna han bor med.

Ja, det får var som det vill med den saken, just den eftermiddagen blev spånfri. För övrigt började han mumla om spanska barer på 60-talet, han ville att jag skulle komma ihåg hur jag älskat att stå där på bargolvet i sågspånet och röka och kasta fimparna på golvet.   Men herregud, det var då det, nu är det kanske inte rökförbud på barerna där, men askkoppar har dom i alla fall. Och….jag som inte rökt på 11 år.

Det hade snöat som sjutton i dag på morgonen, så min röda springare fick stanna i skogsbrynet och vi tog stavarna och pulsade spåret i ankelhög snö. Vi, det är som vanligt min kamrat, Marianne, och jag. Vi kommer att få stenkondis, eventuellt skulle vi delta i sparåknings-VM, det vill säga om nåt sådant existerar.

Det andra vi, d.v.s. Berndt och jag, åt kyckling och brockolimos till lunch och ostomelett till frukost.

Tjao

Annonser

2 svar to “sågspån och kärlek”

 1. Ing-Marie Berg Says:

  Ja men du är ju kanske lite för konflikt rädd. Det är klart han ska klä av sig naken innan han kommer in.
  Vad du är duktig med dina promenader. Men du ser det på vågen också, så är det väl värt det. Nu har du gått så länge så du har kanske blivit lite beroende av det.
  Det är ju ett jättebra beroende.
  Jag försöker också komma in i detta beroende.
  Vi gick i 1timme och 15 min. idag. Är så nöjd när jag gjort det.
  Vi ska klara av det…….sjöng han väl.

 2. Ruta Ett Says:

  Hihihi, han har humor i alla fall – den sure,älskade gubben.
  Ha en trevlig kväll 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: