Askonsdag

Nu ska Ni få höra, idag orkade jag inte hela spåret.  Jag fick göra en pudel. Det var inte roligt att erkänna denna svaghet för min kamrat, Marianne, för hon hade massor av krafter kvar och såg ut som en nyutslagen nyponros med skära kinder. Själv hade jag antagit en askgrå ton, helt passande med dagen (askonsdag).

I morgon blir det bättre, då har dagen ett vackrare  namn, bättre färg i alla fall, skärtorsdag. Då kan man ta fram sin gamla kvast och göra en flygfärd till Blåkulla. Det sägs att det är häftigt drag där…… Att man till och med  får  bola med hin håle, men jag har ju min Bolabola (sambons smeknamn), så det blir ju besvärligt.

Men han är inte svartsjuk, dessutom tror han att Blåkullachefen kommer att få problem om han skall räcka till för alla Sveriges häxor.

Vi får se hur det blir!

Vad det gäller frukost flödar inte fantasin precis, det blev ostomelett.   Lunchen däremot blev ett kulinariskt mästerverk, pannbiff (naturligtvis utan ströbröd), blomkålsmos (det blir vansinnigt gott, bara kokt blomkål avredd med vispgrädde) och en enkel sallad på salladsblad, gurka, vitlök, majonäs och yoghurt, iste som dryck passar till all mat. Middagen får bli nån slags omelett.

I morgon ska jag nog äta nåt före promenaden, jag hade hört att det skulle vara bra för förbränningen om man inte käkade något innan man gick, men det kanske var därför jag tappade orken i dag. Och…..tappade orkar är inget för mig, jag som snart skall jogga runt byn med blinkande LYSDIODER i skorna (jag fick ett tips). Kram allihopa!

Annonser

2 svar to “Askonsdag”

 1. Ruta Ett Says:

  I år tänker jag hålla mig hemma på skärtorsdag. Det ska bli regn här och det blir så tungt att flyga då. Jag hoppas att det regnar mer, för jag har bestämt mig för att sy och göra lite smycken.

  Jag tror att du bara kommit i en tillfällig svacka, vad det gäller orken. Den kommer tillbaka.

  Men tänk: blomkålsmos åt jag idag också. Det är en av mina favoriter – och korv. Mums!!

  Så fina vi ska bli i våra skor med blinkande lysdioder. Vilken färg vill du ha? Jag vill gärna ha limegröna.

 2. bubblor Says:

  Du verkar vara riktigt pysslig, själv är jag en sån där ”wannabee-häxa”, det är tveksamt om jag släpps in….få se..vingarna, Du vet……
  Vad det gäller vädret bekymrar jag mig föga, man får ha bra på fötterna och rosa är min färg….limegrön är vårens och livsglädjens färg….därmed också din!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: