Tårtkalas

Det här är dag ett igen!

Nu har jag slarvat i flera dagar men nu är det dags att börja titta på tårtor, inte äta dom. Sockerdemonerna har slitit i mina inälvor ända sedan jag kom hem från Estland och jag har inte stått emot. Nu har jag tagit beslutet igen…..inget socker, inget bröd (förutom en skiva knäckebröd till frukosten), ingen pasta, inget ris och ingen potatis (förutom lite stekt ibland).

Jag blir inte klok på det här, vad är det i min hjärna som lurar mitt bättre jag att förstöra för mig själv, det är ju inte så att jag är en svältande stackare som måste äta vad jag hittar. Jag hade hittat ett fungerande system och hade inga problem att hålla mig till det i flera månader, vad är det som väckt sockersuget igen?

Kanske är det samma sak för en nykter alkoholist, en sup och så är det kört….en kaka och så är det kört.

Jag har aldrig varit alkoholberoende så jag vet inte precis så mycket om det, däremot har jag varit rökare och alltså nikotinberoende. Det är tolv år sedan jag slutade röka och upplever att det absolut inte finns någon risk för att jag skall börja röka igen, jag har aldrig velat testa igen även om jag varit på fester med drinkar och så. Jag har följt dom andra ut när dom skulle röka men aldrig känt minsta dragning till att dra ett bloss.

Varför kan det inte bli så med onyttiga kolhydrater?

Skit detsamma, nu är det bara att stå emot igen, att skriva upp varje dag jag lyckats, att inte ljuga, vare sig för mig själv eller för bloggen. Det är ju för mig själv, för mitt eget välbefinnande jag bantar. Jag ska gå och lyfta fem tvåkilos mjölpaket och fråga mig själv om jag vill ha tillbaka den vikten på kroppen igen, att bära det varje sekund av mitt liv.

Är det en släng av schitzofreni, jag menar att råka i gräl med sig själv om mathållningen?

Man kan undra!

Vi hörs dag två!

Annonser

Ett svar to “Tårtkalas”

  1. Lennart Says:

    Förstår att du har svårt att stå emot då man ser bilderna på tårtorna. Det vattnas i munnen i alla fall. Hoppas det går bra. Här har det kommit 2 dm snö sedan i går kväll och ska fortsätta snöa hela dagen så inte kan man tro att det nyss var vårkänslor i luften. Den här dagen förra året så var det barmark och varmt. Nåja, blir väl förhoppningsvis barmark igen


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: