Sivs hus

Det här är Sivs hus och det vill hon sälja, vi hjälpte henne att lägga ut det på blocket i går kväll. Jag skriver om det för att jag kanske har läsare som aldrig tittar på blocket och då går dom miste om detta. En skitfin, timrad tvåvåningskåk med alla tunga reparationer utförda, t.ex. nya treglasfönster, nytt plåttak m.m. Dessutom ligger det i det natursköna Flyn i nordvästra Ångermanland, d.v.s. nära gränsen till det ljuvliga Jämtland. För detta begär hon 160000:- Billigt va?

Så där, nu avslutar jag jobbet som mäklare och börjar skriva om LCHF och sånt igen.Veckan har varit tung och jag har inte gått ner ett enda hekto. Det hade jag heller inte förväntat mig eftersom jag inte hållit mig innanför ramarna under veckan. Däremot klarade jag gårdagen med bara ett litet avsteg…jag tog ett knäckebröd till middagen. Vi åt stekt, salt sill med lite stekt potatis, hackade ägg och lök. Mums filibabba!

Det här är alltså dag två i nystartsprogrammet, jag har glömt hur många dagar jag höll på utan att fuska tidigare men den här gången skall det bli rekord. Jag sätter sex månader som mall eller man kanske skall kalla det mål. Sex månader…..180 dagar i runda tal….när jag klarat den här dagen har jag alltså klarat en nittiondel….bantarmatematik.

Det blir inga problem…..det är ju den här gången jag skall lyckas!

Tror Ni på ordets makt? Det försöker jag göra….jag upprepar mitt mantra: ”det är den här gången” etc. och tror i djupet av min fettinbäddade själ att det skall göra mig smal.

Smal…för den delen….det räcker med att bli normal….lagom…..med lite getingmidja,  rosa pannband och joggingskor med guldskosnören. Jag menar guldfärgade skosnören…..liksom bara för att påpeka för mig själv att jag tagit ett slags guldmedalj.

Ja, ja, den tiden den sorgen, nu får jag glädja mig åt annat, att mister B. fyllt hela gårdsplanen med ved, att om det så inte huggs en enda vedpinne till här i huset, kommer vi inte att behöva frysa på dom närmaste tolv åren.

Så har vi det i Storfinnforsen, dag läggs till dag och summeras till livet. Kanske inte så livat, men ändå!

Hej då!

Annonser

5 svar to “Sivs hus”

 1. Lennart Says:

  ”Det är den här gången”- låter ju riktigt bra. Du kanske ska hjälpa Mr B med veden så räcker det 12 år till 🙂 Huset ser ju riktigt fint ut och verkar ju vara två våningar och antar att det är vedeldning. I dag skiner solen och jag har nyss kommit in efter att ha klyvit litet ved åt grannen. Går ju inte så mycket ved nu då dom har luftvärmepumpen och det även är varmare utomhus. Nu ska jag ta det lugnt en timme och sedan ut med bailey ett varv igen.

 2. Ing-Marie Berg Says:

  Jag funderade om du bytt yrke, det är bra!
  Du tog i när du satt 6 månader som mall. Kanske bra,men målet framåt ska väl vara för alltid.
  Gläd dig för varje dag det går bra. Försök att bara väga dig en gång i veckan, jag vet att man är där och hoppar.
  Ska försöka med det själv, tror man blir lite virrig att vågen går upp och ner flera gånger på en vecka.
  Kämpa på.
  Kram.
  Ing-Marie

 3. bubblor Says:

  Kramar både till DigLennart och till Dig Ing-Marie!
  Jag är glad för att Ni peppar mig, jag har ju liksom inget val, jag måste gå ner i vikt annars dör jag och det är ett rätt kass alternativ.
  Nu ska jag sätta mig på motionscykeln en stund, en kvart i sakta mak och sedan blir det lunch och en liten promenad. Ha det bra båda två!

 4. Babbi Says:

  Känner inte igen mig i huset men det var ju ett tag sen. Min fd faster var upp i somras och in i farfars hus b la och blev bjuden på fika. Hon skickade lite bilder…även på Faxälven. Jag grinade kan jag erkänna…och längtade tillbaka. Kram på’se tanten.

 5. bubblor Says:

  Hej Babbi! Kul att se Dig, Sivs hus ligger i andra änden av Flyn. Ja, jag menar i förhållande till din farfars hus. Tråkigt nog trivs hon inte alls med sitt hus och livet i Flyn. Hon säger att flyborna inte accepterar en anläggarunge från Storfinn…va vet jag? Jag är från kraftverksbyn Järpbyn och komer att vara utböling här i tre generationer…inte gör det nåt…då är man ju också nåt! Kram från en tant till en annan


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: